SPLIT-STARI GRAD (ISLA HVAR)
SPLIT-STARI GRAD (ISLA HVAR)Etiquetado: bondage latex handcuffs
@color/black wrote:
Koja rodbina… Spakirala stvari s 18 godina i ošla u držav(e) da naučim najviše što mogu o jezicima i kulturama koje i dalje toliko obožavam 🙂 🙂
Nikog živog nisam znala i moram priznati da jedini hrvati za koje i dalje znam u Barceloni su ovi tu na forumu 😡 😡
Eto pišem ti s predavanja na UB 😀 😀 Uči i dalje i ako možeš na razmjenu, odi. Oduševit će te (i javi se za kavu 😉 ) A ako ne, uvijek postoje postdiplomski, diplomski, razne škole gdje možeš upisati koji tečaj preko ljeta… Pozdrav!
Eto..bas to…ja spakirao stvari sa 28 godina i za Madrid. Niti rodbine niti prijatelja u Madridu i niti jedne rijeci spanjolskog. U dzepu ondasnjih tisucu maraka..pa da vidis kako se mozak stavi u pogon kada si prepusten/a sam/a sebi 😉
jako hrabro, sviđaš mi se 😀
a koji fakultet studiraš??
ako budem imala bilo kakvu priliku iskoristit ću je 🙂 samo trebala bih početi obitelj polako pripremati, da ih ne bih šokirala jednog dana ako kažem da selim u španjolsku 🙂
Fakultet?
Srednja skola (UHOC) spanjolske ulice i youtube tutorijali 😉
ne, bilo je pitanje za ovu djevojku gore, koja je rekla (čini mi se) da je otišla na razmjenu studenata u Barcelonu 🙂
ali i youtube se čini koristan 😉
hola! 😉 me llamo Matej! još uvijek sam u hrvatskoj, taman završavam faks, budući magistar prometa no bojim se da ne vidim neku budućnost zapošljavanja u svojoj zemlji. a sad, obožavam Barcelonu, predivan grad u kojem bi volio živjet danas sutra, počeo sam učit i španjolski, završio 1. stupanj i upisao 2, pričam i engleski i njemački. da mi se otvori kakva prilika za preseljenje tamo, nebi dvojio ni sekunde! problem je što nemam baš nikog u španjolskoj, nemam baš nikakvih informacija o pronalasku stanovanja tamo, posla, situacije s papirima i sl.. pa sada ako ima koja dobra duša ovdje da odvoji nekoliko minuta i odgovori mi u par crtica o nekim osnovnim informacijama o životu u tom prekrasnom gradu.. hvala unaprijed! 😉
Pozdrav Matej…
Ehhh…nema tu posla niti za Spanjolce..a kamoli za Hrvate 😉
Za papire ti nebi trebao problem, ukoliko, hrvatska udje u EU…
Stanovanje? Od 250 eura pa nadalje, u nekom «piso compartido» (soba + djeljenje kuhinje i dnevnog boravka) do 700 – 1000 eura za iznajmljivanje kompletnog
stana.
pozdrav
Lijep pozdrav svima,
Živim u Barceloni već skoro 2 godine, prvo na magisteriju, a zatim na praksi. Obožavam ovaj grad i voljela bih ostati u Braceloni i naći posao, sutra smo u EU, ali kako vidim stavili su nam restrikcije za rad tako da neće biti lako :-s
Zanima me poznajete li neke tvrtke koje traže Hrvate (možda zbog jezika), zainteresirana sam i za poslove s prijevodima hrv-špa, špa-hrv ili davanje satova hrvatskog, španjolskog…? bilo kakva informacija je dobrodošla 🙂
Unaprijed hvala!
Hola! soy nieta de croatas y estoy intentando aprender el idioma en Barcelona, alguna idea de alguien que pueda enseñarme?
Muchas gracias
Jel netko zna dal se negdje u Barceloni organizira zajednicko gledanje tekme svjetskog prvenstva za hrvate i simpatizere hr repke?
Nisam. A i ne znam nase ljude ovdje. 🙁
Izgleda da u Barceloni postoji bar gdje ce se skupit hrvati.
https://www.lavanguardia.com/deportes/20180714/45879247292/el-efecto-drazen-petrovic.html
Hola amigos, vivo en Barcelona y quiero aprender croata. Saben de alguien que pueda ayudarme?
© 2005-20023 A Croacia Guía de viaje y turismo de Croacia Acroacia.com.
© 2005-20023 A Croacia Guía de viaje y turismo de Croacia Acroacia.com.