- Este debate tiene 43 respuestas, 19 mensajes y ha sido actualizado por última vez el hace 7 años, 6 meses por sherbet_head. This post has been viewed 1549 times
-
AutorEntradas
-
-
22 agosto, 2010 a las 14:36 #6178
Pozdrav,
Evo prijavljuje se jedan budući stanovnik Madrida na neko vrijeme ovisno o trajanju studija i naravno bit će vam zahvalan na bilo kakvvim svjetima i informacijama koje mu možete dati bilo o smještaju, prijevozu, poslu, hrani, izlascima…
Hvala,
Vedran -
22 agosto, 2010 a las 16:15 #13012Anónimo
Pozdrav Vedran..
Dobrodosao na forum…. «rastelao» si mi statistike 😉
Kada dodjes..populacija se penje na 3001 🙄
Zivio sam u Madridu 8 godina pa evo nekoliko, po mom misljenju, najvaznijih savjeta:
1. Madrid je ok grad, nema nasilja i nemoras paziti puno na sebe…ali jaaaako moras paziti na svoje stvari jer je lopovluk, (dzeparenje) «sin violencia», bez nasilja, prakticki «legalan» u Spanjolskoj…pa kada izlazis…najbolje je izaci sa nesto novaca u prednjem dzepu, bez novcanika i osobnih dokumenata.
U 8 godina nisam bio legitimiran, na ulici, niti jednom. U svakom slucaju, uvijek mozes nositi sa sobom fotokopiju putovnice ili bilo kojeg drugog dokumenta.
2. Za smjestaj, mozes traziti «piso compartido» tj stan koji ces djeliti sa drugim ljudima (dijeli se kuhinja i eventualno dnevni boravak) u kojem ce ti iznajmiti sobu. Ovisno o lokaciji i kvaliteti smjestaja..od 300 do 500 eura mjesecno.
Ako ti materijalna situacija dozvoljava..onda mozes iznajmiti stan ili garsonjeru (studio)… 500 – ???? eura mjesecno. U oba slucaja te traze da platis polog u iznosu mjesecnog najma kao «garanciju» ako nesto bude ostecono kada odlazis.
Ukoliko imas uredan ugovor o najmu, taj ce ti novac biti vracen kada odlazis.
Ako trazis smjestaj preko neke agencije, onda im, obicno, trebas platiti extra iznos od pola cijene mjesecnog najma.
Smjestaj se, obicno, trazi u spanjolskom «plavom oglasniku» koji se zove segundamano.
Evo koliko kosta «habitaciones, piso compartido»:
http://www.segundamano.es/anuncios-madrid/pisos-compartidos-y-habitaciones/?ca=28_s&w=1&th=1&f=a&q=&c=64&x=1&a=&m=&ps=&pe=&rrs=&rre=&ss=&se=&st=a
I evo koliko kosta najam stana:
http://www.segundamano.es/anuncios-madrid/pisos/?ca=28_s&w=1&th=1&f=a&q=&c=58&x=1&a=&m=&ps=&pe=&rrs=&rre=&ss=&se=&st=u
Neznam gdje ces studirati…u svakom slucaju, smjestaj trazi u blizini «faxa»….sto je dalje od centra..to je jeftiniji (ok ..ovisi i o kvaliteti smjestaja)
3. Prijevoz…Metro…imati automobil u Madridu..nema smisla…eventualno scooter
4. Hrana:
Supermarketi: namirnice su jeftinije nego u Hrvatskoj. «Alcampo, Mercadona, Dia, Lidl..su jeftiniji supermarketi. El Corte Ingles, Super Sol…skuplji.. Iznimke: gotova hrana (ne ona u limenkama nego hrana pripremljena u marketu za «take away»…i, bdw, takva hrana je bezukusna) kruh, teletina i govedina su skuplji nego u hr
Osnovne namirnice Pivo ;), riza, mlijeko, voce, povrce, riba..jeftinije
Restorani vecina njih ima dnevne menije… od 6 do 15 eura..ukljucuju predjelo, glavno jelo, desert ili kavu i pice (voda, vino, pivo ili sok…)…
Jesti «A la carta» je skuplje nego u hr (naravno, ovisi o kvaliteti restorana i usluge)
Meni najdraze su «taverne» gdje narucis pivu i posluze ti besplatne tapase…popijes 2-3 pive («caña»…piva u casi od +- 2decilitra, 1,00 – 1,50 eura)
Takvih je taverni sve manje u Madridu…ali jos ih uvijek ima.
U pocetku mi je trebalo vremena da se naviknem na hranu…nekako..slabo zacinjena i bez okusa..ali zdrava 😉
Sada volim sve 😮
5. O poslu…neznam…ako ides studirati…..a mislis sa strane nesto i zaraditi…neznam kakve su ti zelje i mogucnosti.
6. Izlasci…skuplje nego u Hrvatskoj. Takodjer…ovisi na kakva mjesta volis izlaziti.
To je, za sada, to…kada, i ako, odgovoris, otvorit cu novu temu «Zivot u Madridu» pod «Hrvati u Spanjolskoj» pa cu ovo prebaciti tamo.
Govoris Spanjolski?
Pozdrav -
22 agosto, 2010 a las 18:03 #13013
Hola,
prvo hvala puno na informacijama i brzom odgovoru
zapravo dolazim s curom, ona je primljena na carlos III a ja još čekam šta će biti s magisterijem na urjc tako da će nas biti 3002 :). jedini je problem što ću ako ne bude tog magisterija morat upisat neke predmete tek toliko kao pripremu da se upoznam sa sustavom i metodologijom što je onda praktički skupa godina pa bi trebao raditi nešto
na đeparenje a rumunje posebno me je već upozorila frendica koja je ostala nedavno bez putovnice ali nisam znao da je to toliko rašireno tako da hvala na info
što se tiče stana s obzirom da dolazimo dvoje nema baš smisla tražit piso compartido tako da već dosta dugo pretražujem habitamos.com, enalquiler.com, idealista.com ali se mučim s tim što očito nisu baš skloni odgovarati na mailove ali nema baš ni smisla tražit stan preko interneta tako da ćemo valjda, uz to što ima dosta onih prevaranta koji kao rade u engleskoj ili grčkoj i slične fore i treba im poslat novce ali to se da skužit. najgora stvar je što nam stan u getafeu ili vicalvaru ne bi bio ništa posebno jeftiniji tako da nije nešto isplativije
za posao sam rekao ne znam što će biti s magisterijem tako da sve ovisi, nema smisla dizat neki kredit i živit od toga a istovremeno slušat jedno ili dva predavanja tjedno i ne radit ništa tako da ne bi bilo loše nešto odradit, ne mora biti full time
govorim španjolski dosta dobro, planiram ga još usavršit profesionalno, a i naravno život među španjolcima će isto odradit svojejoš jednom hvala i pozdrav
-
24 agosto, 2010 a las 23:10 #13014Anónimo
Pozdrav Vedran
…li nema baš ni smisla tražit stan preko interneta tako da ćemo valjda…
Sta?
Nisi nastavio s tom temom…Najbolje je traziti na http://www.fotocasa.es
Ovdje je ponuda od najjeftinijih prema najskupljim stanovima i sobama.
Vicalvaro:
http://www.fotocasa.es/viviendas/madrid-capital/vicalvaro/alquiler/listado?opi=38&o=asc&f=Price&crp=1&odg=true&tv=true&cu=es-ES&craap=1
Getafe:
http://www.fotocasa.es/viviendas/getafe/alquiler/listado?opi=38&o=asc&f=Price&crp=1&odg=true&tv=true&cu=es-ES&craap=1
To je, iz Zagreba ne mozete nikako iznajmiti neki stan…mislim da cete prvo morati u neki hostal..pa traziti.
Naci neki posao (dobar ili los..svejedno), nece ti biti bas lako…oko 10% stanovnistva je bez posla…
Na koliko cete dobiti «rezidenciju» i dali je ukljucena neka radna dozvola?
Hasta luego 😉 -
25 octubre, 2010 a las 15:59 #13015
Vedrane,, jestel stigli u Madrid?? Radimo na tome da sakupimo Hr-raju u Madridu…ako si za, javi nam se ovim putem…pozdrav
-
28 octubre, 2010 a las 16:00 #13016
ja sam ZA. 🙄
-
29 octubre, 2010 a las 8:16 #13017
eto onda nas je vec 4 😀 ti si s curom jel tak? u kojem dijelu zivite? jestel upoznali vec nekih nasih ❓
-
30 noviembre, 2010 a las 1:07 #13018Anónimo
@D y N wrote:
eto onda nas je vec 4 😀 ti si s curom jel tak? u kojem dijelu zivite? jestel upoznali vec nekih nasih ❓
Vjerujem da nam se zahvaljuju na informacijama 😉
-
4 diciembre, 2010 a las 23:05 #13019Anónimo
Nego…jel’ jos netko slobodan 21.12 poslijepodne?
-
5 diciembre, 2010 a las 22:56 #13020
Nego…jel’ jos netko slobodan 21.12 poslijepodne?
mariouvjek za akciju
pozdrav
kiko -
5 diciembre, 2010 a las 23:57 #13021Anónimo
Pozdrav Kiko
Odlicno…troje nas je…ja sam s autom.
Igor, vjerovatno, takodjer…pa za prijevoz, sve dok nas je max 10-oro..nema problema….
Moramo dogovoriti neko mjesto sastajanja u Madridu od kuda cemo za El Casar…
Ako ima jos zainteresiranih za okupljanje 21.12…..javite se… -
6 diciembre, 2010 a las 11:50 #13022
reci vrijeme, jer zivim u pedrezueli pa cu sa autom do korcule.
pozdrav kiko -
6 diciembre, 2010 a las 23:55 #13023Anónimo
@kiko123 wrote:
reci vrijeme, jer zivim u pedrezueli pa cu sa autom do korcule.
pozdrav kikoGledam im radno vrijeme…zatvaraju u 16.30
http://www.korchula.com/es/
Sumnjam da cu stici iz Marbelle tamo do jedno 15.00-16.00
Jeli vam problem ako «prebacimo» susret za navecer?
Otvaraju u 20.00..pa cemo imati vise vremena za pricu….a mozda se i pridruzi jos netko tko preko dana radi..a navecer je slobodan… -
7 diciembre, 2010 a las 6:44 #13024
super, jos bolje.
pozdrav -
8 diciembre, 2010 a las 15:33 #13025
Pozdrav svima veliki!!!
Upravo sam saznao da dolazim iduće godine živjeti i raditi u Madrid i to me iznimno veseli 😀 :alien:
Drago mi je da sam uspio naići na ovakav neki forum i što uopće ovakvo nešto postoji, dakle velika hvala i čast osnivaču 🙂Inače, dolazim u 2.mjesecu na pola godine (zasada) i imam jedan veliki problem a taj je da ne znam španjolski 🙁 🙁 🙁 Na poslu će mi working language biti engleski, a za ovo ostalo ću se snaći već nekako..No, imam i većih problema a to je kako naći normalan stan preko interneta, još pogotovo da ne naletim na neke prijevare ili što već ide s tim..Pa je li imate kakvih iskustava s iznajmljivanjem stanova, kako se kreću cijene, gdje je najbolje gledati to da bude što sigurnije?
Jako se veselim dolasku i životu tamo, ali samo da nađem neki normalni stančić..Ja bih najrađe u centru, a inače ću raditi na slijedećoj adresi: Paseo de la Castellana, 183 – 28071 – Madrid – Spain !! Je li bih trebao tražiti stan blizu poslu ili mogu i u centru ako je dobra povezanost iz centra do posla?!
Molim vas bilo kakve info i drago mi je da svi vi postojite :alien:
pozdrav i unaprijed hvala na odgovoru..malo nas al nas ima :alien: :alien: :alien:
-
8 diciembre, 2010 a las 19:32 #13026Anónimo
Pozdrav Marac
Nije lose..posao u Madridu..i to na Castellani !!!(svojevrstan Wall street). Cestitam 😉
Stanovi i apartmani su tamo najskuplji…
Broj 168 je nekih par sto metara od Stadiona Santiago Bernabeu.
Znaci, silazis na metro stanici «Santiago Bernabeu»
To je linea Metro broj 10.
http://www.iesoa.pangea.org/article.php?id_article=214
Preporucam ti da trazis apartman u blizini bilo koje metro stanice kroz koju prolazi linija 10 (…..Cuzco, Plaza de Castilla, Chamartin, Begoña…..)
Sto je stanica dalje od mjesta gdje ces raditi, najam stana je jeftiniji. Ako nadjes nesto i na najudaljenijoj stanici..imas nekih 15 – 20 minuta do posla.
Ovdje mozes pogledati zgradu na Castellana 168 ili pak pogledati bilo koju lokaciju u Madridu.
http://es.qdq.com/callejero/madrid/madrid/x/86429/y/1513962/calle/paseo+castellana/num/168/pais/034/
To ce ti trebati ako ces traziti stan preko neta..upises ulicu, broj..i vidis gdje i u kakvom stanju se nalazi «objekt» u kojem ces, eventualno, iznajmiti neki stan ili apartman.
Mislim da bi ti bilo najbolje doci u Madrid, smjestiti se prvih par tjedana u nekom hostalu i «en situ», traziti apartman, stan ili «studio» (jednosoban mali stancic).
Iznajmljivaci obicno traze «aval» (dokument kojim banka garantira da imas lovu), «fianzu» iznos mjesecnog najma koji ti vracaju kada napustis stan (ako nesto «polomis», od tuda naplacuju stetu) i najam za mjesec (ponekad 2) unaprijed.
Znaci, ukoliko apartman kosta nekih 700 eura mjesecno treba ti minimalno 1400-2100 za «ulaz».
Zar ti poslodavac nemoze pomoci naci neki smjestaj?
Bok
mario -
9 diciembre, 2010 a las 15:38 #13028
Mario,
hvala puno na informacijama!! Puno si/ste mi pomogli!!! btw ja sam isto Mario i drago mi je 😉
Karta Metroa će sigurno poslužiti, a pogotovo one slike svih lokacija u Madridu. Tnx Tnx Tnx!!! Jako s eveselim dolasku, dolazim sam, i stažirati ću u njihovom zavodu za statistiku tako da nije neki fancy ‘wall street’ posao, ali definitivno prilika koja se ne odbija 🙂
Pitati ću naravno i poslodavce za stan, ali prvo sam htio malo izviditi situaciju pa da znam bar što i gdje hoću..Uglavnom hvala još jednom na pomoći, ja ću pratiti ovaj forum, pa se možda i priključim na nekom Uskršnjem domjenku ako već neću stić na božićni 😉
Pozdrav svima vama ljudima dobre volje, a pogotovo hvala Mariu 🙂
-
14 diciembre, 2010 a las 14:31 #13027Anónimo
Nema na cemu…ako jos sta treba..samo pitaj
-
21 diciembre, 2010 a las 14:06 #13029
hoce li biti ista veceras???
pozdrav kiko -
18 enero, 2011 a las 22:10 #13030
Hola amigos!
Da li bi bilo moguće da 1. , 2. i 3. razred Fakulteta završim ovdje u Zagrebu pa se onda 4. i 5. godinu prebacim u Madrid? Te nakon fakulteta ostati živjeti tamo? Iznajmiti si stan,pronaći si posao etc…
Znam da je trenutno to jako teško jer još nismo u EU,no kada uđemo (a nadam se da će to biti za 2-3 godine) hoće li se moći ostvariti moj san?
Spreman sam raditi ko konj (u pravom smislu te riječi) hahaha spreman sam na SVE,no trebao bih više informacija KAKO to ostvariti?Što se tiče španjolskog jezika – trenutno ga učim i ide mi jako dobro,za nekih 2 godine ću ga usavršiti i znati kao materini! Njemački sam učio 4 godine,ali teško bih se mogao sporazumjeti na tom jeziku.
Engleski znam jako dobro. Čuo sam da Španjolci ne znaju baš «bajno» engleski,je li to istina? Dakle,kada bih došao studirati te 2 godine u Madrid,do tada bi španjolski znao kao hrvatski (što se i podrazumjeva da se zna,jel…) a engleski znam,mislim: tko ne zna engleski?! 🙄Stvarno imam veliku želju za otići živjeti i raditi u Madrid. Što se tiče financijske situacije,niti sam neki bogataš,niti siromah. 😉
Kakvi su Madrižani? Cijene hrane,smještaja?
I imam još jedno pitanje:
Rad preko ljeta u Španjolskoj? Da li je to ikako izvedivo? Nije bitan posao niti grad. Znam španjolski i engleski trenutno jako dobro i mogao bi se normalno sporazumjevati na španjolskom i engleskom.
Nije mi bitan posao koji bih radio! Grad nije bitan; Madrid,Barcelona,Valencia,Sevilla,Malaga,Bilbao,La Coruna,Alicante…..
Što god se nudi po dobroj cijeni bih prihvatio. Samo neznam odakle početi? Kako sve to izvesti?
Probao bih to ovo ljeto malo eksperimentirati i otići u Španjolsku raditi 2 mjeseca. Znam da bi to sve bilo na crno jel,al jbgHasta luego mis amigos y un abrazo desde Zagreb! Salud!
-
18 enero, 2011 a las 22:53 #13031
Hola Madrileńo kad sam već tu da ti odgovrim barem na neka pitanja,
Koliko je meni poznato Španjolci uglavnom ne govore druge jezike i ako da onda tek toliko da se mogu sporazumjeti ali koliko vidim to tebi ne bi trebao biti problem pošto kažeš učiš španjolski tako da se nemaš šta brinuti, kao drugo sada je u Španjolskoj kriza jednu 20 posto stanovništva je nezaposleno, kao treće moj savjet je da najprije završiš fakultet a ti sam odluči ako možeš ići na neku razmjenu studenata ovisno koji si faks i to , treće pa strpi se malo i eto pa ćemo mi u EU.
Un saludo desde Rovinj, no sé de donde eres ???
-
19 enero, 2011 a las 11:38 #13032
Muchas grasicas por contestarme!
Soy de Zagreb. Y tu,cuánto tiempo vives en Madrid?Gdje se nalazi veleposlanstvo Španjolske u Zagrebu? Adresa?
Nadam se da će za 3-4 godine stanje u Španjolskoj biti bolje i da ću imati priliku nešto napraviti u Španjolskoj. Stvarno mi je to velika želja. 🙂
-
20 enero, 2011 a las 16:56 #13033Anónimo
Bok Madrileño
Evo adrese ambasade u Madridu….nadam se da ce biti od koristiti 😉
Calle / Claudio Coello 78/2
Telefon: 915776881 i 91 577 6901
Web stranica:
http://es.mfa.hr/?mv=1165&mh=210
Pozdrav -
25 enero, 2011 a las 16:01 #13034
Bok svima!
Evo jos jedne relativno ‘friške’ Madriđanke..radim doktorat u Madridu, zapravo sam počela u jednom malom gradiću ali na kraju izgleda da nema druge nego u glavni grad 🙂
Tek sam danas naišla na ovaj forum, u jednom od onih trenutatka kada mi je dosta španjolskog (ma super je jezik, da. ali povremeno ipak …ma znate sve). Da li su još uvijek aktualna povremena okupljanja, kavice ili pivice s tapasima? bilo bi super upoznati vas makar na kavi 🙂
I da, Marac, jesi li već našao stan? Ja ću se seliti oko 1.3, sadašnji stan je lijep i cimerice super al mi je soba mala)i daleko je od mog posla (Moncloa), ako nađeš stan i treba ti još koji cimer javi! -
28 marzo, 2011 a las 16:49 #13035Anónimo
Queridos amigos, compañeros, miembros de la Asociación hispano-croata, alumnos…:
Les informo que en la primera semana de abril se celebrarán algunas actividades que les pueden ser de interés.
Los días 4, 5 y 6 de abril, en Alcalá de Henares se proyectaran 4 películas croatas en la Universidad de Alcalá de Henares, Colegio Málaga, aula 12.
El día 7 de abril en Madrid organizamos un encuentro literario con dos escritores croatas: Roman Simić Bodrožić e Ivana Simić Bodrožić que nos contarán sobre la producción contemporánea literaria en Croacia y sus obras, en un ambiente relajante e informal. El encuentro se realizará en la Librería del Centro, Calle de Galileo 52 a las 20 h.
El 8 de abril los dos escritores pasaran por Alcalá de Henares donde habrá otra charla en el Salón de Grados en la Universidad de Alcalá (Colegio Málaga) La hora queda por confirmarse)
Las actividades las organizan El Centro de lenguas extranjeras de la UAH con la ayuda de la Embajada de la República de Croacia en España, la editorial Baile del Sol y el Ministerio de Ciencia, Educación y Deporte Croata.
Les adjunto el programa con toda la información. Si tienen alguna duda, estoy a su disposición.
Un saludo cordial,
David Prpa,
lector de la lengua y cultura croata en la UAH -
4 abril, 2011 a las 10:36 #13036Anónimo
ABRIL MES DEL LIBRO
Acercamiento a la literatura joven croata
charla con
Roman Simić Bodrožić
e
Ivana Simić Bodrožić
Y presentación de los libros de Roman Simić Bodrožić:
De qué nos enamoramos?
y de Ivana Simić Bodrožić :
Primer paso a la oscuridad
Participan:
Roman Simić Bodrožić e Ivana Simić Bodrožić, autores; Dr. Francisco Javier Juez Gálvez, Filólogo y Profesor de Filología Eslava en la Universidad Complutense de Madrid; Petra Briški, traductora y David Prpa, lector de croata en la UAH.
Jueves 7 de abril a las 20 h
Entrada libre y gratuita
Roman Simić es un joven escritor croata que está despuntando en Europa. Licenciado en Literatura Comparada y Filología Española por la Universidad de Zagreb y editor de la revista literaria Relations y la colección Lenguas vivas, una antología de relatos cortos europeos, también es organizador del Festival del Relato Corto Europeo y autor de En el momento como en la selva, finalista del premio Goran para poetas jóvenes; y de los relatos Lugar donde pasaremos la noche y De qué nos enamoramos, 2005, publicada en español por la editorial canaria Baile del Sol. Su obra ha sido traducida a numerosos idiomas (inglés, lituano, español, francés, sueco, polaco, checo, búlgaro)
Ivana Simić Bodrožić, cursó estudios de Literatura y Filosofía en Zagreb. Poemas suyos han sido publicados en la revista literaria Marcos y el programa de radio Dragojevic Danijela ―Poesía en voz alta. En el año 2005 obtiene el premio para jóvenes poetas y la poesía publicando su primer poemario ― Primer paso a la oscuridad. Por el mismo libro obtiene el premio al mejor poemario Kvirin en 2005 de autores hasta 35 años.
En 2010 publica su primera novela Hotel Zagorje que se convirtió en un éxito instantáneo ganándole todos los premios más importantes, elogio de la crítica y gran popularidad entre los lectores.
De momento está trabajando en el guion para la película que llevará el mismo nombre.
Galileo, 52
28015 Madrid
Metro: Línea 2: Quevedo
Líneas 3, 4 y 6: Argüelles – Moncloa
Línea 7: Islas Filipinas
Autobuses: 1-2-202-3-12-16-21-37-40-44-4661-C1-C2-82-83-G-A-132-133-147-149-160-161-162
TEL: 34-914298363
http://www.centrodeartemoderno.net
http://www.libreriadelcentro.net
http://www.delcentroeditores.net
En Facebook: Centro de Arte Moderno – Madrid
En Twitter: CAMMADRID
Colaboran:
-
7 mayo, 2011 a las 11:42 #13037
Pozdrav svima!
Upravo sam stigla u Madrid (prije par dana), gdje cu raditi sljedecih godinu dana i sada sam u potrazi za stanom.
Trenutno se to cini kao Sizifov posao jer ne pricam spanjolski, pa ovisim o drugim ljudima i njihovom slobodnom vremenu. Dodajmo tomu jos i to da bih preferirala zivot u centru, i dobijes krasnu kombinaciju … 🙂Posto ne poznajem nikoga ovdje, osim par ljudi s posla, bilo bi super otici s nekim od vas na kavu ili pice.
Javite se,
Ana
-
20 mayo, 2011 a las 17:46 #13038
Hola gente! Que tal? 🙂
Ovakva je situacija: Završavam 3.razred srednje škole i želja mi je ići studirati u Španjolsku,ciljam na Madrid. Imam još jednu školsku godinu za rješiti i onda Facultad. Sve 4 godine srednje škole sam prošao s 5. (tj.još imam 1 šk godinu ali uvjeren sam da će biti 5 ) . 🙂
U Madridu bi volio upisati Facultad de Economicas.
Engleski i španjolski – najmanji problem u cijeloj priči jer ću španjolski do 10 mjeseca sljedeće godine pričati kao i hrvatski i engleski.Imam par pitanja.
Kolike su šanse da se honorarno zaposlim u Madridu? Nije bitan posao,bitno je da imam neke prihode… Imam ja svoje ušteđevine,a i roditelji bi još dali nešto pa bih mogao preživjeti prva 3 mjeseca bez honorarnog posla (platiti najamninu stana,semestar fakulteta,hrana i ostale najosnovnije potrebe) .
cca 1800 €,bi to bilo dovoljno za prva 3 mjeseca?Kako i gdje ići zatražiti stipendiju? Koje uvjete moram ispunjavati da bih primao stipendiju? Koliko € mjesečno se dobije od stipendije? Otprilike? 100 €,200 €,300 €,400 €,500 € ?
Hvala na odgovorima i lijep pozdrav. 🙂
-
20 mayo, 2011 a las 18:36 #13039Anónimo
Bok Estudiante17
Citajuci tvoj «curriculum», da sam director de «Facultad de Economicas»…bio bi mi prvi na listi 😉Kolike su šanse da se honorarno zaposlim u Madridu?
bacio sam grah i izracunao:
2%
Oprosti mi na sarkazmu 8-| …ovdje stvari funkcioniraju kao i u hr….15% nezaposlenih spanjolaca…
da bi se zaposlio honorarno ili bilokako…treba imat’ debelu znjoru.
Stipendija?
Utopija? -
26 septiembre, 2011 a las 15:51 #13040
Bok ekipa
Ja sam Marko. U madridu sam na magisteriju sa jos jednim frendom.
Zanima me da li je ikako moguce nabaviti NIE u kracem vremenu od onog da cekam 6 mjeseci na sugavi dogovor (citaj cita previa)?Isto tako zanima me koji su dobri klubovi i barovi za izaci van?
P.S. Ak je netko za cugu u Madridu nek se javi
-
3 octubre, 2011 a las 1:12 #13041
Bok Marko!
Zovem se Daniel i studiram u Madridu. Sto se tice dobivanja NIE-a nazalost nema drugog nacina nego cekanje za «cita previa» (birokracija je takva u Spanjolskoj). Ali sto se tice cuge u Madridu ja sam za! Inace, ja sam rodjen ovdje u Spanjolskoj (na Kanarima doduse) ali su mi oba roditelja Hrvati. Ako si zainteresiran samo javi! Zivim malo izvan samoga grada ali transport nije nikakav problem
-
3 octubre, 2011 a las 11:36 #13042Anónimo
Dobrodosli na forum !!!
Ponudu za posao i NIE nije bas lako dobiti i treba imati puuunoooo strpljenja…
Ja cu mozda u studenom do Madrida na utakmicu pa mozemo na pice…
Do tada bi mogli pronaci neku «bazu» u Madridu gdje bi se mogli okupljati jer, koliko vidim iz postova,
svi bi na pice…ali nikad’ se nista ne organizira…
Pozdrav
Mario -
3 octubre, 2011 a las 15:36 #13043
Ok, ja sam za. Koja bi nam bila baza? Jer ja sam ovdje tek dva tjedna, pa ne poznajem jos sve dobro…
-
4 octubre, 2011 a las 16:50 #13044Anónimo
Problem je u tome sto ljudi dodju na forum izloze svoje ideje i prijedloge i odu 😕
Tako da Vas je tesko sve «skupiti»….
Meni su najbolja bila pojedina mjesta u centru grada s besplatnim tapasima i cañom…ali to je uvijek krcato….
Nadam se da cete smisliti nesto do 11-og mjeseca :-s
Ako ce netko u medjuvremenu do Andaluzije…neka mi se javi pa da popijemo koju 😉
pozdrav -
31 octubre, 2011 a las 16:49 #13045
Bok svima
ja sam stigao prekjucer u Madrid na 6 mjeseci i volio bih srest nase ljude na pice.
tko ima volju nek mi se javi mailom na
pa cemo se dogovoriti
srdacan pozdrav
-
31 octubre, 2011 a las 19:18 #13046Anónimo
Pozdrav Filipu i ostalim forumasima
Stizu mi prijatelji iz zg u Madrid pa cu biti tamo od 20-og do 27.11
Mozemo se skupiti jedan dan negdje u centru. Tapas barovi El Tigre ili El Pezcador u
calle Infantas su ok mjesta za cañu y tapase.
Ima zainteresiranih?
Mario -
31 octubre, 2011 a las 20:15 #13047
Bok forumaši,
evo nakon korisnih informacija objavljenih na ovom forumu, najprije zahvala i svima lijep pozdrav. Stižem i ja ovaj mjesec u Madrid 🙂
Datum još ne znam, ali vrlo vrlo brzo…Ono što me u ovom trenutku najviše zanima jest: da li da moje diplome (iz Hrvatske) nostrificiram ovdje u Zagrebu ili da sve to obavim u Madridu? Kakva su vaša iskustva???Lijep pozdrav svima!
Timea :-ss -
1 noviembre, 2011 a las 20:07 #13048Anónimo
Bok Timea
U Zagrebu….sto prije pokrenes proces nostrifikacije…to bolje 😉
pozdrav -
7 noviembre, 2011 a las 20:29 #13049
ljudi ima nas preko erasmusa 15ak bio je neki dan boteljon kod nas bilo nas je 7 imamo grupu na fejsu dodajte me pa cemo se dogovorit mozda opet neki boteljon padne
Filip Kernc
tu smo do veljače onda chaos
pozz -
8 noviembre, 2011 a las 8:59 #13050Anónimo
Ovo za fejs grupu si odlicno objasnio 😉
-
24 noviembre, 2011 a las 12:49 #13011
Ljudiii, evo i mene u Madridu (od kraja 9.mj.), zbog diplomskog sam bila izolirana od svijeta, ali sad se zelim malo pokrenuti i pronaci par nasih ljudi cisto da ne zaboravim odakle sam dosla i da imam vezu da mi netko donese cokolino ili vegetu iz Hrvatske, ako mi ponestane 😀
nisam shvatila jeste li nesto dogovorili za neki sastanak/sastanke, pa evo moj mail/fejs svitolic@gmail.com pa se javite 🙂Poz
Sabina -
22 agosto, 2013 a las 10:32 #13051
Bok ljudi,
Dolazim u Madrid na razmjenu na 6 mjeseci.
Vidjela sam prijašnje postove, ali mene zanima ako ima koja trgovina tipa DM, jer mi se neda bespotrebno tegliti kozmetiku..
🙂
-
22 agosto, 2013 a las 18:21 #13052Anónimo
Mislim da, jos uvijek, u spanjolskoj nema DM ducana. Trazi «Juteco» ducane (malo ih je) ili jos bolje «El corte ingles» :ymhug:
-
7 septiembre, 2015 a las 15:23 #13053
Vau, zadnji odgovor na temu je bio prije više od 2 godine, al evo da se i ja javim. 🙂 Tu sam na studentskoj razmjeni do kraja siječnja pa ako se bude planiralo nekakvo druženje, da se zna da ima zainteresiranih.
-
-
AutorEntradas
- Debes estar registrado para responder a este debate.