SPLIT-STARI GRAD (ISLA HVAR)
SPLIT-STARI GRAD (ISLA HVAR)Etiquetado: japansemother fucked son
Bok Elena,
evo ja zivim u Spanjolskoj od prosle godine od 9.mj., prvo sam zivjela u Madridu skoro godinu dana i sad sam u Coruñi (odakle je decko) i sad sam u potrazi za poslom (zavrsila prevoditeljsvo njemacki/talijanski/hrvatski u Austriji) u 4.mj. Svi mi govore da cu s njemackim i engleskim (koji sam ucila samo u srednjoj) naci posao bez problema, pogotovo ovdje u Coruñi gdje nema bas puno stranaca (barem sam ja stekla takav dojam). Tako da vjerujem da bi se ti s tvojom diplomom engleskoga mogla snaci (hrvatski ti ne treba ni u Hrvatskoj, kamoli ovdje hehe). Ako imas vremena i novaca, pocni uciti francuski ili portugalski, to se dosta trazi. Ili njemacki, ali posto taj jezik ni sami Nijemci ne znaju kako treba, bolja je ova druga opcija 🙂
A u kojem gradu bi htjela zivjeti? U Madridu sam upoznala hrpu Engleza i Amera koji predaju engleski iako nemaju nikakve kvalifikacije, ali rade to eto zato sto im je najjednostavnije i zato sto svi ovdje zele izvorne govornike. U Barceloni ima puno nasih (tj. iz bivse Juge) koliko sam mogla skuziti dok sam bila tamo 5 dana i ovako s neta, cime se bave, nemam pojma. Ako zelis posao, naci ces ga milom ili silom, jedini problemcic je sto dok trazis posao, moras zivjeti i jesti, a to bas i nije jeftino (ni u Hrvatskoj, ni ovdje). Ne slusaj ljude kad ti govore da je kriza i sta ti ja znam. Sto se tice muza, naci ces ga prije ovdje nego u Hrvatskoj, tu nema brige 😉
Ovakav poziv više aludira na nešto sasvim drugo, nikom ne preporučam da ide tamo samo tako kao muha bez glave jer će najprije se uvaliti u probleme, ovakve komentare treba izbjegavati.
Pozdrav svima.
Kako pocinjem s radom u Madridu 1.10. vec duze vrijeme trazim stanove. Neznam spanjolski a na upite mailom na engleskom mi uglavnom ne odgovaraju (ili odgovaraju na tako losem engleskom da jedva razumijem). Nasao sam neke stanove (ne bas povoljne) na http://www.lethome.es dok mi na fotocasa mi ne odgovaraju uopce. Imate li neki prijedlog vase iskustvo ili nesto slicno.
Puno hvala, pozdrav!
@Always wrote:
Ovakav poziv više aludira na nešto sasvim drugo, nikom ne preporučam da ide tamo samo tako kao muha bez glave jer će najprije se uvaliti u probleme, ovakve komentare treba izbjegavati.
Pa ne bi Elena isla kao muha bez glave, nego s diplomom. I pitala je za savjet, a ne za komentare koji ubijaju u pojam.
Ja sam otisao u Madrid kao «muha bez glave»…i eto me ovdje vec nesto vise od 13 godina 😉
Sabvito ako ti se ne sviđaju moji komentari ,suzdrži se od odgovora na njih , svatko je tu punoljetan pa neka sam odluči za sebe.
A tvoj post kad pročita netko ozbiljniji više zvuči kao neki post za trgovinu ljudima nego nešto pametno. A takvih slučajeva ima puno jer ipak je lakše bilo našem admin kao muškarcu otići tamo kao » muha bez glave » nego bilo kojoj ženi iz bilo koje zemlje svijeta. Svi znamo da se svašta događa svugdje.
ok, od sada sutim, bjezim u kuhinju gdje i pripadam (zato sto sam zensko) i ne izlazim vise iz stana da me slucajno ne bi neki zli Spanjolac na ulici oteo dok setam po gradu, jer da, takve stvari se dogadaju samo u Spanjolskoj.
Time-out!!! 😀
Ne morate do Spanjolske da bi Vam se desilo nesto lose…dovoljno je da prosecete Marjanom 😉
Bok svima.
Ja zivim u San Sebastianu godinu i pol. Nisam upoznala ni jednog hrvata. Ak ima jos ko ovdje, javite se 🙂
Pozz
pozdrav svima iz fuengirole ,zovem se Natalia i zivim u Spaniji 15 godina .
Pozdrav Natalia!
«Susjedi» smo 😉
Zivim u Marbelli od ’07.
Za sada nas je troje na «Costi del sol».
Mogli bi se dogovoriti za cevape u Marbelli jedan dan 😕 😉
Pozdrav!
pozdrav iz logroña
Dobrodosao na forum! Odlicno, ima nas i u Logroñu 😉
pozdrav svima!
javljam se iz marbelle.ovdje sam vec mjesec dana. dosla sam kod sestricne koja se vamo doselila ovo ljeto.
planiram ostat 3mj.prezimit, pravit joj drustvo i pomoc oko 3 fantasticna klinca!
iako su svi super novo lice/prica bi mi dobro doslo za promjenu…
pa ako je neko za kavu i setnju marbellom nek se javi!
poz
Pozdrav Maki!
Spremamo okupljanje s rostiljem za jedno tjedan dana ( u Marbelli, blizu «Piruli-a») pa ako nam se zelis pridruziti, posalji mi broj mobitela na PM.
Ima nas dosta s klincima, pa je i familija sestricne dobrodosla 😉
Sretan Bozic i sve najbolje u Novoj Godini!!!
© 2005-20023 A Croacia Guía de viaje y turismo de Croacia Acroacia.com.
© 2005-20023 A Croacia Guía de viaje y turismo de Croacia Acroacia.com.
Croacia
Isla de Biševo · Vis, Croacia
Navega hasta la famosa Cueva Azul de Biševo, donde la luz del sol tiñe el agua de un azul luminoso. Incluye traslado en barco y guía.
Cancelación gratuita hasta 48 h antes