Hrvati u Spanjolskoj, Croatas en España, koliko nas ima?

Viendo 15 entradas - de la 76 a la 90 (de un total de 165)
  • Autor
    Entradas

Bok svima!

Svaka cast na ovoj stranici, prikovana sam vec satima za nju i procitala sve forume. Iduci mjesec odlazim zivjeti u Madrid, ceka me teska bitka s jezikom (natucam spanjolski ali govorim talijanski i engleski), pronalazenjem posla i stvaranjem kruga prijatelja.
    Iz Zagreba sam i vec 8 godina radim na cruiserima po svijetu, vjerujem (nadam se :ymsick: ), nece biti tesko prilagoditi se.
    Kako su vas Spanjolci, a najvise Madrileni prihvatili????
    Bilo bi fantasticno pronaci vas sve i moralno se podrzati (uz tapas i pivicu 🙂 ).

Puno pozdrava,

Marittima

Bok Marittima!

Kao prvo, Zelim ti svu srecu u Madridu i nadam se da ces tamo imati puno uspjeha 🙂
    Ne znam tocno kako prihvataju nas narod u Madridu, no kada sam isla kao razmjena studenata u Barcelonu prosle godine bili su jako ljubazni i stekla sam dojam da dosta slice nasem narodu… Pricala sam nedavno u telefon sa prijateljicom koju sam srela dolje i ispalo je da je zapravo rodjena u Madridu. Kaze da su u Madridu puno ljubazniji i otvoreniji nego ljudi iz Barcelone. Da ih zanima sve sto je novo i da ce ti rado pomoci ako ti sto zatreba. Dala mi je primjer kada se netko ozlijedi, padne na ulici – ovi iz Barcelone (ne svi) ce prici i upitati: cariño, cómo estás … i to je otprilike to. Radije ne bi da se vise uplecu, dok ce se u Madridu vise pobrinuti za tebe da se uvjere da si dobro i mozda te odvuci do bolnice ako ne mozes sam… Sad, ne znam da li je sve to tocno, ali cim je cura rodjena u Madridu a zivi u Barci, vjerujem da zna o cemu govori… poenta mi je – mislim da ce ti biti lijepo i da nece biti problem stvoriti nova prijateljstva. Barem se ja tome nadam kada budem isla dolje. Ali zivi su kao i mi, nasmijani, ljubazni i drustveni …. po tome sto sam ja vidjela.

Hvala Dreamer,

Fascinantan mi Madrid, vrvi zivotom i raznolikoscu.
    Ljudi, javite se svi koji ste u Madridu i siroj okolici krajem Kolovoza pa nadalje… :ymhug:

Pozdravos svimas….

Mario
    Superadministrador

Bok Marittima
      Dobrodosla na forum.
      Nisam u Madridu, ali ako ces trebati neku informaciju vezanu uz Madrid…stojim(o) ti na raspolaganju 😉
      Drzim ti fige za posao…jer znas i sama da je situacija sa zaposljavanjem u Spanjolskoj gora nego u Hr.
      U svakom slucaju, neki PR posao, ako dobro govoris jezike, u Madridu se uvijek moze naci.
      Pozdrav
      Mario

@admin wrote:

Bok Filip
      Mislim da bi bilo najbolje da si iznajmite jedan stan…e sad…cetvero vas je pa, ako zelite da svako od vas ima svoju sobu…morate traziti cetverosoban stan.
      To ce vas kostati minimalno 1000 eura mjesecno u nakom kvartu na periferiji Madrida.
      Takodjer…radi se o samo o 5 mjeseci…pa ce biti teze naci nekoga tko ce vam ga iznajmiti na taj «kraci» period.
      Druga opcija je da trazite «pisos compartidos» gdje iznajmljuju sobe.
      Kako to da oni koji organiziraju te erasmus razmjene vas ne savjetuju (ili posreduju) kako i gdje naci smjestaj?!
      Pitam se gdje ce i kako spanjolci naci smjestaj u hr.?!
      Pozdrav

hvala ti na odgovoru… pa 1000 i nije puno ako se podijeli na 4 osobe. prihvatljivo… a jesu li u cijeni uračunate režije(struja.voda.itd)

erasmus ti je još u počecima i nedovoljno je organiziran. oni nama riješe fakultet i tu malu stipendiju..ostalo je na nama

recite mi kakve su temperature tamo preko zime.. jeli hladno ili toplije nego u zagrebu?

Mario
      Superadministrador

U cijenu stana ti nitko nece uracunati rezije (struja, voda)….hocu reci..moras platiti extra….u Madridu, nulaºC je kad zaista zahladi..obicno, preko dana, zimi je oko 10ºc…

Pozdrav svima na ovom forumu. Uglavnom htio sam zamoliti nekoga,a tu najviše Mario mislim na tebe pošto vidim da živiš u Marbelli,za pomoć.Naime od prošlog petka sam došao poslovno u Španjolsku.Smješten sam u Benalmadena(25km od Malage).Moje znanje španjolskog jezika je slabo,a nije mi potrebno znanje istoga na poslu jer tamo se priča engleski.U svakom slučaju ako mi možeš izaći u susret,volio bi naučiti španjolski radi lakše prilagodbe i ugodnijeg života ovdje.Znam sad da će svi krenuti sa savjetima tipa možeš na ovoj stranici,možeš ovdje ovako i onako naučiti,ali dok s nekim ne sjednem i pričam španjolski tko će me korigirati kad nešto krivo izgovorim,i koga ću moći pitati kad me nešto zanima će ići teže.Anyway eto blizu smo si,pa ako možda znaš nekoga tko bi mi mogao pomoći bio bih voljan plaćati satove instrukcija. Hvala.

Mario
        Superadministrador

Bok Hrvoje
          Pa nije problem ako nam ser pridruzis na subotnjim i nedjeljnjim cañama 😉
          Otkud u Benalmadeni? Koliko ces dugo ostati?
          Posalji mi broj spanjolskog mobitela na pm pa ti se javim..
          pozdrav

Pozdrav od jos jednog Hrvata, vec 8 godina zivim u Amposti (Tarragona) i bas se danas vracam «doma» sa godisnjeg u HR!
          Odlican site, koristan forum, sve pohvale.
          Pozdrav

Mario
          Superadministrador

@catalonac wrote:

Pozdrav od jos jednog Hrvata, vec 8 godina zivim u Amposti (Tarragona) i bas se danas vracam «doma» sa godisnjeg u HR!
            Odlican site, koristan forum, sve pohvale.
            Pozdrav

Hvala catalonac :-BD
            Jeli bolje na godisnji u Dalmaciju ili Tarragonu? 😕 😉

Mario
            Superadministrador

braco ‘rvati i susjedi 😉 trebam prevoditelja s hrvatskog na spanjolski za interview za radio Esp., u Manresi kod Barcelone, petak 11h, placam putne i pivo, javite babama,rodjacima,netjacima,voj​nim ataseima,spijunima i sl. Vita jela zelen bor molim brzi odgovor 😉
              http://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=282476658450919&id=100000657613751

Pozdrav svima! Nedavno sam doselio s obitelji u Barcelonu, pa sve vas skupa lijepo pozdravljam! Ako ima jos «Barcelonaca» nek se jave. Dobro bi doslo kakvo druzenje, mozda kakva poslovna ideja, pomoc i slicno.

Koji forum? 🙁 Nakon nepunih mjesec dana, niti «bu» niti «be» od hrvata u Barceloni. Ili se izbjegavamo… ne kuzim. Ja sam na relaciji BCN-ZG svakih mjesec dana.Planiram i sa autom ici, pa bi mozda netko nesto i trebao… ili ne treba nista. Svejedno. Pozdrav!

Mario
              Superadministrador

Sramezljivi smo mi neki narod :ymblushing: 😉
                Ja sam na drugom kraju Spanjolske i slabo prolazim kroz Barcelonu.
                Ako naletim, javim ti se da «procakulamo» malo….
                Pozdrav

pozdrav svima!od malena sam naucila spanjolski jezik i kako sam prosle godine bila na maturalnom putovanju u andaluziju zaljubila sam se u spanjolsku i sada sanjam o zivotu tamo pa ako tko ima kakve savjete ili informacije o mogucnosti ostvarenja svog sna neka mi kaze. 🙂 da li je moguce zaposliti se ili studirati i da li je stopa kriminala velika.usput studirati cu ekonomiju pa kako stoje s time u spanjolskoj.nekako se bojim da ce moji snovi ostati samo snovi… :-* HVALA!!! MEGI

Viendo 15 entradas - de la 76 a la 90 (de un total de 165)
              • Debes estar registrado para responder a este debate.

Welcome Back!

Login to your account below

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Ir a la barra de herramientas