Hrvati u Spanjolskoj, Croatas en España, koliko nas ima?

Viendo 15 entradas - de la 91 a la 105 (de un total de 165)
  • Autor
    Entradas

Hvala, Mario
    Danas sam se ustekala, pa dok skuzim kako ovo funkcionira :)))
    Čula sam i ja da u Bilbao ima krcato Hrvata :))). , pa ako neko ima volje za druženje neka mi se javi !!!!
    Besitos…

Sviđa mi se ovaj forum ,

Mario
    Superadministrador

@Mare wrote:

Hvala, Mario
      Danas sam se ustekala, pa dok skuzim kako ovo funkcionira :)))
      Čula sam i ja da u Bilbao ima krcato Hrvata :))). , pa ako neko ima volje za druženje neka mi se javi !!!!
      Besitos…

Sviđa mi se ovaj forum ,

:-BD

Mario
      Superadministrador

@megi_zg wrote:

pozdrav svima!od malena sam naucila spanjolski jezik i kako sam prosle godine bila na maturalnom putovanju u andaluziju zaljubila sam se u spanjolsku i sada sanjam o zivotu tamo pa ako tko ima kakve savjete ili informacije o mogucnosti ostvarenja svog sna neka mi kaze. 🙂 da li je moguce zaposliti se ili studirati i da li je stopa kriminala velika.usput studirati cu ekonomiju pa kako stoje s time u spanjolskoj.nekako se bojim da ce moji snovi ostati samo snovi… :-* HVALA!!! MEGI

Bok Meg
        Da, u Andaluziji se dobro zivi ali samo ako se ima novaca :-S
        25% spanjolaca je nezaposleno, pa treba debela veze za naci posao..ako si «giri»..jos teze.
        «Stopa kriminala» je preozbiljna rijec….mirno je tu. Istina, ima vise djeparenja nego u hrvatskoj…ali je ok.
        Ovdje se moze studirati, ali koliko bi novaca za to trebalo..pojma nemam 😕
        Jucer je na nacionalnoj telki TVE1 bila dobra emisija o spanjolcima koji zive u hr….»Españoles en el mundo, Croacia»
        Pa ako zelis malo «apgrejdati» spanjolski, mozes je pogledati ovdje:
        http://goo.gl/YGEP9
        Snasli se oni u hr bolje od nas samih :ymsmug:

Mario
        Superadministrador

Bok!Nova sam,živim u Hrvatskoj,no rođaci mi žive u Barceloni i super im je 😉 no,htjela bi znati kako ostali hrvati žive po Španjolskoj ne samo u Barceloni već i u drugim gradovima;kako ste došli i počeli,je li vam bilo teško naći posao i kako vam sada ide?Ja ću vjerovatno studirati u Barceloni kod uje,pa bi tamo i htjela ostati. :-*

Barcelona je super! 😀

Mario
          Superadministrador

@ZELJKO HERCEG wrote:

Barcelona je super! 😀

hehe….pa reci curi kako Hrvati zive u Barceloni 😀
            …ups…sorry tek sad sam vidio da si odgovorio na forumu «Hrvati u Barceloni» :ymblushing:

@admin wrote:

@ZELJKO HERCEG wrote:

Barcelona je super! 😀

hehe….pa reci curi kako Hrvati zive u Barceloni 😀
            …ups…sorry tek sad sam vidio da si odgovorio na forumu «Hrvati u Barceloni» :ymblushing:

Da da. Nego, kako to da odmah odgovaras curama na post, a ja mjesec dana cekao bar neki smajlic… 😀
            Ne znam kako hrvati zive u Barceloni jer ne poznajem niti jednog jedinog. Za sada mi se javio jedan «Madridista» i kaze da mu je super. 😉

Mario
            Superadministrador

Haha…citiram tvoj prvi post «…Ako ima jos «Barcelonaca» nek se jave….»
              Ja zivim u Marbelli :ymparty:
              pa se nisam gurao…a kada si napisao drugi post..odgovorio sam isti dan
              hrvati-u-spanjolskoj-croatas-en-espana-koliko-nas-ima-t2791-75.html#p11526 😉

😀 Je, istina je… «Kaj je, je».. kak bi rekli… 😀
              Usput, cestitam za kcerkice! Moje su 6 god i 1 god.

Javljam se da sam u Barceloni. ženski spol, 21g., studentica španjolskog na UB! (ovo bi bilo «kratko o meni» :D) 😀 :ymhug:
              Otkrivam polako ovaj forum i mogu reći da mi se sviđa :))) Pozdrav svim (koliko nas uopće ima?) hrvatima u Barceloni!

Mario
              Superadministrador

Dobrodosla :-BD :ymhug:
                Kako je bilo u Portugalu? Jel’ bolje nego u Spañolskoj?

Hvala! 🙂
                Drago mi je da me se sjećaš.
                Bolje u kojem smislu? Ja se definitivno osjećam bolje u Španjolskoj. Portugal je prekrasna
                zemlja, namjeravam se vratiti na par mjeseci slijedeće godine čisto da ponovim jezik
                i definitivno je preporučujem za neki godišnji odmor.
                Španjolska je puno življa. Ljudi imaju više života i veselja (bez obzira na sve). Otvoreniji su
                (a živim u Kataloniji) i definitivno mi je i zabavnije i lijepše i bolje. 🙂
                Pokušat ću u slijedećih par dana malo «pregledat» forum da vidim iskustva onih koji su najčešće
                ovdje 🙂

Koristim priliku da vas sve pozdravim i upoznam sa svojom malenkosti a u zelji da se ubuduce susrecemo na mojim nastupima sirom Spanjolske.
                Za sada su potvrdjeni nastupi u Madridu 04.05. potom u Barceloni 12.05. u toku su dogovri i za druge nastupe. Bit ce mi drago da se sretnemo. Informacije o znacajnijim nastupim bit co objavljivane na raznim portalima.

Moj novi spot na Castellano:

La Costa

[youtube:2l6j7rsr]aX0FzU2Q0hU[/youtube:2l6j7rsr]

i jedan na hrvatskom

Zivot nije fer

[youtube:2l6j7rsr]i_mPMW3Efsk[/youtube:2l6j7rsr]

Mail na koji me mozete kontaktirati: info at boskobeuk.eu

Mario
                Superadministrador

Baranjac, dobro nam dosao :-BD
                  Pogledao sam video, daj slomi gitaru i klavir….mi se mladi blesani palimo na «okrutne» stvari :ymhug:

Pozdrav svima!
                  Nisam sigurna da li je ovo pravo mjesto za pitanje, ali ako mi netko moze pruziti informaciju iz prve ruke bila bih JAKO zahvalna 😀 .
                  Mom muzu je ponuden posao profesora u Spanjolskoj, jos ne znamo tocno u kojem gradu bi to bilo, ali radi se o manjem gradu definitivno.
                  Ono sto mene zanima, kolika bi bila prosjecna placa s kojom se moze zivjeti u Spanjolskoj? Koliki su prosjecni troskovi zivota?

Viendo 15 entradas - de la 91 a la 105 (de un total de 165)
                • Debes estar registrado para responder a este debate.

Welcome Back!

Login to your account below

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Ir a la barra de herramientas