Hrvati u Spanjolskoj, Croatas en España, koliko nas ima?

Viendo 15 entradas - de la 61 a la 75 (de un total de 165)
  • Autor
    Entradas

Pozdrav svima!!!!

Evo jedne wannabe spanjolke, trenutno sam u Madridu ali samo na godisnjem odmoru. Dugo sam trazila posao ali eto sad se pojavila neka prilika. Ima jedan problem, rekli su mi da u spanjolskoj ima novi zakon, a to je da ne zaposljavaju nikog tko dolazi iz drzave koja nije iz E.U. Zvala sam Hrvatsku ambasadu prije nekih 2 mjeseca ali,osim sta nisu bili jako prijateljski raspolozeni 😕 , rekli da je samo problem u papirologiji. Gdje bi se mogla jos malo bolje informirati? Voljela bi si rjesit to pitanje bez potrebe da se odmah zenim 🙂 …..

Hvala unaprijed!!!!

Mario
    Superadministrador

Booook gigina!
      Dobro dosla na forum.
      Ja sam Hrvat, i radim ovdje bez problema… (kada ima posla 😉 )
      To da…da bi se mogla zaposliti ..trebas ponudu za posao i papire…
      Ili, u slucaju nuzde…zenidba 😉
      Bas mi je cudno da u ambasadi nisu bili prijateljski raspolozeni 🙄 😆
      Odgovor da je problem «samo» u papirologiji je nevjerovatan 😯
      Pa daj onda samo rijesi papirologiju….i sve 5+ 😉
      Za tobom bi odmah doslo jos 4 miliona hrvata….
      Kako je u Madridu?
      Pozdrav

Pozdrav!!!!

Madrid je prelijep, ovdje sam vec cetvrti put u godinu i po tako da sam dosta toga upoznala. Ostala sam jako iznenadjena kad sam na forumu vidjela koliko hrvata ima u Madridu 🙂 …. Ali sta se cudim…. Osobno poznam 3 cure koje su ovdje i to samo iz mog grada. Kad uspijem sve srediti i dodjem ovdje na duze vrijeme drago bi mi bilo pridruziti vam se za jednu pravu festicu… 😉

Hasta luego amigos!!!!!

E da…. a ono najvaznije sam preskocila…. 😯
      Kome da se obratim, kako da saznam koji mi papiri trebaju, di da idem i od kud da krenem? Sta sa vizom? Dali bi mi bilo lakse upisati neki studij Spanjolskog jezika pa da dobijem papire…. Jedan prijatelj mi je rekao da su prije 2 mjeseca izglasali nekakav dekret pa da se nesmiju zaposljavati ljudi koji nisu iz E.U. Relativno svjeza stvar….

Hvala na pomoci!!!!

Mario
      Superadministrador

Pozdrav Gigina
        Pokusao sam «proguglati» taj neki novi «dekret» u kojem kazu da se u Spanjolskoj nemogu zaposljavati imigranti koji nisu iz
        drzava europske unije…ali nisam nasao nista…
        S obzirom da je vise od 10% stanovnistva nezaposleno..nebi me cudila takva odluka…
        U svakom slucaju…dali si sama pokusala «guglati» koji su uvijeti za zaposlenje u Spanjolskoj?
        Evo link pa si prostudiraj:
        http://www.euroresidentes.com/inmigracion/trabajo-con-oferta-empleo-espana.htm
        Govoris Spanjolski?
        Pozdrav

Hvala ti na pomoci…. ali imala bi jos jedno pitanje. Procitala sam site i 2-tocka kaze : «The occupation you are going to play should have been evaluated in relation to the national employment situation, for anything that Spanish workers, community or alien authorized to work can fill the vacancy available.» . Moj posao bi u biti bio rad u ducanu, to bi mogao biti problem….. Nadam se ne. Ali ako kazes da nisi imao problema onda valjda necu imati ni ja. 🙂
        Inace spanjolski pricam, nisam bas odlicna ali sa dobar se penjem na vrlo dobar. Mjesec dana da sam u Madridu bilo bi mi dovoljno da naucim.

Mario
        Superadministrador

Mislim da bi bilo najbolje, ako znas nekoga tko je «autonomo» (ima obrt), ili firmu da ti da ponudu za posao spremacice,
          babysittera, cistacice ili sl.
          Jasno, neces raditi taj posao, ali to je ono sto se trenutacno najvise trazi i tako, mislim ja, ces brze i lakse dobiti
          «permiso de residenca» na godinu dana. Pa onda mozes traziti i raditi posao koji zelis.
          Jasno…nakon godinu dana kada ces morati obnoviti permiso…ako nisi uspjela naci nikakav posao,
          nece ti produziti rezidenciju.
          Tako je nekako bilo prije 12 godina kada sam ja dosao u spanjolsku….
          Sumnjam da se nesto mjenjalo…
          Evo jos jedan link:
          http://www.asesores.com/extranjeros/

ja san jos jedan od nas malo sta nas ima
          volia bi upoznat sve sta zive u barceloni i okolici i u ciloj spanjolskoj
          zanima me puno tema posla i kakve su sanse za zaposlit se u drugim djelovima spanjolske
          ovde di san ja trenutno ,situacija je …,nema situacije , zalosnonista toliko od mene za sada ja se nasan da se cujemo, a i inace ja san splico sta oce rec iz splita i tako to puno pozdrava

Mario
          Superadministrador

Dobro dosao na forum
            Uffff…za naci neki posao…svejedno je bio u Barceloni, Madridu ili nekom selu…jaaaako tesko :-??

Pozdrav!
            Jos jedna hrvatska lasta u Madridu.
            Po prijasnjim postovovima vidim da nas ima nekoliko u Madridu, ili ih je bar bilo nekoliko.
            Ajde, ako ste jos tu, javite se da odemo na kavu ili sta bilo. Tek sam dosla, pa bi bilo super nac se s nekim koga razumijem :)))).
            Ana

pozdrav ljudi, evo čini se da u 9.mj dolazim sa trojcom kolega na 5mj studija u Madrid, dobili smo pravo na razmus razmjenu studenata sa 400€ stipendije preko Kineziološkog faxa u zagrebu (dif)

čitao sam malo prethodno, jeli idalje stoji da nemožemo uzeti sobu/apartman preko interneta da ćemo morati doći tamo na blef i onda tražiti smještaj?? i po vašoj procijeni koliko novaca moram imati mjesečno ukupno.. i dali se isplati uzeti sobu svaki zasebno ili bolje nas 4 uzeti stan neki??

hvala pozz

Mario
            Superadministrador

Bok Filip
              Mislim da bi bilo najbolje da si iznajmite jedan stan…e sad…cetvero vas je pa, ako zelite da svako od vas ima svoju sobu…morate traziti cetverosoban stan.
              To ce vas kostati minimalno 1000 eura mjesecno u nakom kvartu na periferiji Madrida.
              Takodjer…radi se o samo o 5 mjeseci…pa ce biti teze naci nekoga tko ce vam ga iznajmiti na taj «kraci» period.
              Druga opcija je da trazite «pisos compartidos» gdje iznajmljuju sobe.
              Kako to da oni koji organiziraju te erasmus razmjene vas ne savjetuju (ili posreduju) kako i gdje naci smjestaj?!
              Pitam se gdje ce i kako spanjolci naci smjestaj u hr.?!
              Pozdrav

Evo, stigao vam je jos jedan clan foruma – pozdrav svima :-BD
              Naime, ne spadam jos u ovu kategoriju jer iako sam podrijeklom iz Hrvatske, rodjena sam i zivim u Danskoj. Doduse, kada sam prosle godine posjetila Barcelonu i time Spanjolsku prvi put, nekako sam se osjecala doma, kao da tu pripadam na neki nacin (mozda sto je spanjolski narod topliji od danaca pa me malo podsjeca na nas hrvatski mentalitet?!)…
              Imam sada zelju otici dolje zivjeti ( u spanjolsku) ako mi se pruzi prilika. Cekam odgovor za upis faksa pa cu (ako prodjem) zatraziti da odem u praksu u Madrid za godinu i pol kao dio skolovanje, pa bi tada odlucila da li je zaista nesto za mene.

Adminu svaka cast na forumu – odlicno je da se ljudi ovako mogu cuti znajuci da nisu sami. Eto, iako ne spadam tocno u ovu kategoriju hrvata u Spanjolskog (jos), nadam se da sam dobro dosla.

Saludos,
              Dijana ;;)

Ne brini se Dijana, ne zivim ni ja u Spanjolskoj pa to nije nikakva zapreka, svi ljubitelji spanjolskog jezika i Spanjolske su dobrodošli na ovaj forum. Uglavnom su to Spanjolci koji se informiraju prije odlaska na more u Hrvatsku i naši ljudi koji žive u latinoamerickim zemljama i na području Španjolske. Imam jednu prijateljicu u Danskoj, koja je radila kao vodič za Dance tu na moru kod nas . Pozdrav

@Always wrote:

Ne brini se Dijana, ne zivim ni ja u Spanjolskoj pa to nije nikakva zapreka, svi ljubitelji spanjolskog jezika i Spanjolske su dobrodošli na ovaj forum. Uglavnom su to Spanjolci koji se informiraju prije odlaska na more u Hrvatsku i naši ljudi koji žive u latinoamerickim zemljama i na području Španjolske. Imam jednu prijateljicu u Danskoj, koja je radila kao vodič za Dance tu na moru kod nas . Pozdrav

Odlicno, onda sam na pravome mjestu 🙂 Pametno je ucinila tvoja prijateljica – zasto ne iskoristiti da zna oba jezika. Djelujete mi bas prijatni svi na ovom forumu. Ne sumnjam da ce mi biti super ovdje sa vama 🙂

Viendo 15 entradas - de la 61 a la 75 (de un total de 165)
            • Debes estar registrado para responder a este debate.

Welcome Back!

Login to your account below

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Ir a la barra de herramientas